miercuri, mai 12, 2021

Cum se invata un limbaj de programare

Cum se invata un limbaj de programare? Aceasta intrebare e pusa de multi dintre noi foarte frecvent, dar care nu are inca un raspuns bine definit.
In principiu dureaza ani de practica si invatat pentru a putea invata un limbaj de programare si a stapani foarte bine cunostintele. Dar nu te panica, exista in ziua de o multime de alternative, Web-ul fiind primul pe lista mea pe ti-l recomand.

c++2
In continuare doresc sa te invat un mic secret despre cum poti deveni chiar tu un bun programator fara sa investesti mult timp.
Urmatori pasii depind de tine si numai de tine, astfel incat invatarea unui limbaj de programare cauzeaza mari probleme destulor persoane.
• Alege pe ce vrei sa te axezi.
Alegerea scopului pentru care doresti sa inveti un limbaj de programare e cel mai important pas in toata treaba asta. Astfel incat un scop anume te poate avantaja si te poate indemna sa te ti de invatat. Se pot face multe lucruri in ziua de azi incepand cu aplicatii web, interfete grafice, site-uri sau chiar jocuri.
• Decide ce limbaj doresti sa inveti.
Urmatorul pas consta in alegerea limbajului de programare care crezi ca ti se potriveste cel mai bine. Gasesti la o mica cautare pe google tot ce vrei sa sti, asa ca alege cu grija si fixeaza-te pe el. Poti alege dintr-o varietate de limbaje incepand cu C++, Java sau PHP.
• Cautarea de informatii.
Dupa ce ai ales ce crezi ca te reprezinta mai bine si esti dispus sa investesti timp in el, incepe prin a cauta toate informatiile de care ai nevoie. In ziua de azi internetul e plin de turoriale si materiale perfecte pentru a incepe dar sfatul meu e sa incepi cu un manual. O sa iti faca invatatul mult mai usor.
• Apuca-te de treaba
Tin sa precizez ca odata ce ai inceput sa inveti, trebuie sa aloci un timp zilnic pentru treaba asta, si sa respecti orarul. Combina eficient timpul alocat cu cantitatea de informatii pe care vrei sa o inveti in ziua respectiva. Inceputul poate fi foarte greu deaceea iti recomand sa te limitezi si sa inveti treptate pe capitole.
• Nu renunta la invatat.
Un bun programator nu renunta niciodata la invatat,nici nu ar avea cum deoarece apar multe lucruri noi pe internet in fiecare zi. Si evident faptul ca stii un limbaj de programare e bine, dar dupa ce ai invatat unul, nu te limita doar la unul.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top