sâmbătă, mai 15, 2021

Cum se dezinstaleaza Windows Media Player (windows 7)

In acest articol o sa va explic cat de usor e sa dezinstalati Windows Media Player de pe un calculator cu windows 7.

Zilele trecute m-am confruntat cu o situatie destul de nasoala. Dupa ce am facut o reinstalare de sistem am vrut sa-mi sincronizez televizoul cu laptopul printr-un server DLNA. Pentru a face acest lucru folosesc programul AllShare, nu neaparat pentru ca e cel mai bun ci pentru ca m-am obisnuit cu el. Dupa ce am facut sincronizarile am observat in meniul televizorului au aparut 2 conexiuni de la calculator in loc de una cum era normal. Dupa ce-am cautat un pic detalii mi-am dat seama ca acest lucru se intampla din cauza la Windows Media Player care la randul lui poate fi folosit ca server DLNA.

Dupa m-am uitat cateva secunde sa vad daca gasesc vreo metoda usoara sa dezactivez aceasta optiune pe care normal ca n-am gasit-o, am zis ca mai bine il dezinstalez de tot pentru ca si-asa nu folosesc niciodata acest player.

Cum se dezinstaleaza Windows Media Player:

1. Mergeti in  Start -> Control Panel -> Programs -> Programs and Features.

2. In pagina deschisa veti gasi un link catre Turn Windows Features On or Off. (vedeti imaginea de mai jos)

windowsmediaplayer

 

3. Dupa ce dati click pe Turn Windows Features On or Off o sa vi se deschida o noua pagina (vedeti imaginea de mai jos) unde trebuie sa cautati foloderul Media Features si sa deselectati programele pe care nu le mai vreti in calculator.

mediaplayer2

4. Dupa ce ati facut si acest lucru va trebuie sa dati un restart calculatorului.

 

 

4 Comentarii

  1. Eu vreau sa-mi instalez alta versiune de Media Player. Dezinstalez Media Player-ul asa cum ai zis, iar apoi merge sa pun alta versiune?

  2. ms pt acest articol

  3. ms,m ai ajutat enorm

    • EU am urmat pasi dar cand dau sa caut Windows media center sa il dez imi intra in el ajutama daca stii te rog mult

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top