sâmbătă, mai 15, 2021

Cum sa repari rotita care misca spatarul la o dacie.

O dacie solenza, ca sa fim mai exacti. La care rotita a ajuns sa mearga in gol, si daca vroiai sa dai spatarul scaunului mai in spate trebuia sa folosesti patentul :D. Ca dacia fara patent e ca pestele fara apa.

Intai sa vedem de unde am plecat:

rotita original

Si unde am ajuns:

motz de invartit cu patentul

Faza cu reparatul nu este tocmai chiar asa de interesanta, ci mai degraba cum dai jos afurisita aia de roata care se invarte in gol.
La prima vedere, rotita pare dintr-o bucata, insa are un fel de capac, ala cu gaurica la mijloc 😀
Cred ca se poate scoate cu un ac sau o agrafa indoita. Eu am reusit cumva sa desurubez rotita si am brutalizat-o pana i-a sarit capacul :). Ocazie cu care am vazut si cum arata pe dinauntru:

rotita desfacuta

In poza sunt piesele de insirate in ordinea inversa montarii (de la exterior la interior). Capacul, un surub, o placuta de metal, rotita cu care misti spatarul si un disc de metal care se prinde de capac. Discul din partea dreapta are 3 „umflaturi”, alea in forma de triunghi, care fac legatura intre roata si sistemul din spatar.

In poza urmatoare este problema.
rotita-tocita

S-a tocit plasticul, si se invartea in gol in loc sa invarta discul si restul. Marfa romaneasca, nu puteau sa faca niste gauri si sa nu se intample asta. Trebuiau sa fie 3 p… care se proptesc de un triunghi de plastic

Un picut de poxipol si se rezolva…
lipit-bucatile-cu-poxipol

10 minute la intarit, si ala e. montat in ordine inversa, si am scapat de patent…cel putin o perioada :D. Si mai ales de privirile gen „uite-l si pe incepatorul asta”, ca prea stateam gramada peste volan. Stiti voi, ca incepatorii care nu cunosc masina si-si dau spatarul mult in fata, sa vada ei botul si toata capota.

Have fun y’all.

4 Comentarii

  1. Mai asteptam posturi mai dese daca nu ai nimic mai bun de facut :)

  2. @Madalin-Asta e tot ce poti spune?

  3. Da..ok! Dar dacă se blochează rotiţa ce faci?

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top