miercuri, mai 12, 2021

Cum sa iti faci propriul pliant acasa

Pliantele sunt printre cele mai ieftine modalitati de promovare a unei afaceri aflate la inceput de drum. Alaturi de fluturasi si brosuri, pliantele pot atrage atentia publicului tinta asupra domeniului de activitate. Exista multe firme profesionale de productie si distributie de pliante, cu tarife accesibile, insa pentru cei care nu detin nici macar un buget minim, exista si optiunea pliantelor facute acasa.Acestea sunt usor de impartit, eficiente si foarte ieftine pentru cei care aleg sa isi faca propriul design si sa isi produca propriile materiale acasa.

Pentru a crea un pliant ieftin acasa, nu este neaparat nevoie de talent de artist grafic, exista o serie de programe care fac din partea de design un proces pe care il poate intelege oricine dispune de cunostinte minime in domeniul calculatoarelor. Desi cunostintele de design grafic ar ajuta procesul, acestea nu sunt absolut necesare atunci cand se apeleaza la programe cu aceste functii deja incorporate, spre exemplu:

Microsoft Word

Microsoft Word este cel mai la indemana soft pentru a crea un pliant acasa, fara ajutorul profesionistilor. Microsoft Word este o platforma cunoscuta de marea majoritate a celor care lucreaza cu un PC, de aceea functia sa de creeare pliant este poate cea mai usoara modalitate de a creea un design.

In Microsoft Word 2010, sub optiunea File-> New programul ofera o serie de „Templates” printre care si template-ul „Brochures and booklets„. Aceasta optiune ofera utilizatorului o serie de variante in functie de stilul de impaturire si formatul dorit. Odata aleasa varianta aceasta, se va deschide intr-o pagina de Word pentru a putea fi modificata. Pentru a creea propriul pliant este de ajuns sa se inlocuiasca pozele deja existente cu optiunea „Insert Picture” si modelul de text al template-ului ales cu textul potrivit pentru produsul, serviciul sau evenimentul ce se doreste prezentat.

Versiunea mai veche, Microsoft Word 2007 are si el aceasta optiune, usor simplificata, astfel ca oricare dintre cele doua versiuni ale programului pot fi folosite in crearea de pliante ieftine acasa.

Programe online

Exista si o serie de programe online gratuite, special concepute pentru creearea unor astfel de pliante, brosuri sau fluturasi. Aceste programe ofera versiuni usoare, cu explicatii pas cu pas ale unor softuri special concepute pentru persoanele fara experienta in materie de grafica si design. O simpla cautare „brochure maker” pe Google da cel putin cateva rezultate viabile pentru cei care prefera un mediu cat se poate de simplu de lucru.

Photoshop/ Alte programe de editare foto-design grafic

Photoshopul sau programele asemanatoare nu sunt o optiune pentru cei fara cunostinte in domeniul de design grafic. Aceste programe sunt greu de invatat si greu de inteles pentru cei fara experienta, insa ofera si rezultatele cu aspect mai profesional.

Mai putin in cazurile in care se detin cunostinte solide in acest domeniu, aceste programe sunt preferabil de evitat sau inlocuit cu variantele simplificate oferite mai sus. Iar cum in afaceri timpul inseamna bani, este adesea de preferat sa se apeleze la o tipografie precum http://umix.ro pentru creearea de pliante Bucuresti. Tipografiile de acest gen ofera si designeri profesionisti ce se pot ocupa de partea de concept, decat sa se piarda timpul in incercarea de a invata aceste programe extrem de complexe.

Printarea si distributia pliantelor

Dupa ce partea de design si concept este finalizata, ramane problema printarii si distributiei. Printarea pune in mod special probleme pentru cei care aleg varianta productiei acasa sau la birou, deoarece pliantele trebuie corect impaturite, iar hartia trebuie sa fie de tipul gros si lucios, tip cu care nu toate imprimantele pot lucra.

Este deci nevoie de o imprimanta performanta si foarte multa rabdare pentru a plia fiecare bucata in parte, dar rezultatul consta in realizarea unor pliante ieftine care vor arata aproape la fel de bine ca cele profesionale daca se depune indeajuns de mult efort, iar cei care le creaza detin destula rabdare.

Ultimul pas este distributia pliantelor de care, pentru a economisi si mai mult, se pot ocupa chiar prietenii, angajatii sau organizatorii, in caz ca se promoveaza un eveniment.

2 Comentarii

  1. Tot de acasa poti face online un pliant personalizat pe site-ul nou descoperit http://www.kopia.ro!

  2. efrhytikjy ujkyu

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top