sâmbătă, mai 15, 2021

Cum pui lanturile la o masina inzapezita

Se intampla de multe ori sa ramanem blocati in zapada datorita nivelului mare de ninsori si sa nu stim ce sa facem, aflandu-ne in situatia in care nu am montat niciodata lanturi de zapada.

Dupa iarna ce a trecut sunt sigur ca ar trebui sa sti sa montezi lanturile de zapada corect, datorita faptului ca vremea e din ce in ce mai instabila si niciodata nu poti fi sigur pe ea. Montarea lanturilor nu e o treaba usoara si nici curata asa ca asigurate inainte ca nu ai haine bune pe tine inainte de intra sub masina si a incepe operatiunea.

Primul pas e verificarea rotilor cu tractiune de pe propria masina,acestea se monteaza intodeauna pe rotile cu tractiune. In cazul in care ai tractiune integrala, nu ai nevoie de asa ceva. Consulta manualul masini pentru a sti cu exactitate ce lanturi poti pune pe masina ta, s-ar putea sa nu se potriveasca lanturile conventionale si ai nevoie de alte lanturi pentru masina ta. Dupa ce ai verificat poti incepe treaba, si anume opresti masina in afara carosabilului, opresti motorul si tragi frana de mana.

resized__679x452_Interoforst___lanturi_antiderapante__sistem_de_inchidere_Greifsteg_Zwilling

Lanturile se pun paralel cu fiecare roata a masini. Asigura-te ca lantul nu e incurcat. Acum pune lanturile in partea din spate a cauciucurilor prinzand carligul in interior. Ai grija ca partea finisata a carligului sa stea cu spatele la cauciuc. In spatele cauciucului trebuie sa prinzi carligul in forma de „J” in spatele cauciucului.

Urmatorul pas e mutarea masini mai in fata cu un metru pentru a strage lantul pe partea exterioara folosind sistemul de blocare. Dupa terminare mai mergi cu masina putin pentru a mai strange odata lanturile.

Nu uita sa tai sau prinzi cu o clema zalele libere si sa nu depasi viteza scrisa pe cutia lanturilor deoarece exista pericolul de derapare.

1 Comentariu

  1. Probabil ca titlul nu e bun, deoarece o masina inzapezita nu se va putea deplasa fata spate. Oricum cred ca la inceput de iarna sau macar inainte sa plecati la un drum unde stiti ca exista probleme, in confortul garajului sau macar al parcari din fata bloculului trebuie facuta o simulare pentru a stii cu ce te confrunti. Apoi trebuie stiut ca in situatia adevarata timpul de lucru va fii mult mai lung datorita pozitiei masini
    si a mainilor inghetate.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top