sâmbătă, mai 15, 2021

Cu ce se lipeste linoleumul pe beton

Linoleumul e o alternativa destul de ieftina fata de mocheta sau parchet la un pret avantajos si usor de intretinut.

Comparativ cu parchetul,  linoleumul se pune relativ usor si nu necesita o pregatire matura in domeniu.

Se incepe cu masurarea camerei cu ajutorul unei rulete luand masuratori corecte,  le notam,  pentru siguranta facem o schita pe o foaie astfel incat sa putem  alege corect dimensiunile si orientarea linoleumului.

In ziua de azi magazinele de specialitate ofera o gama variata pentru toate tipurile de incaperi.

Dupa achizitionarea linoleumului incepem partea practica incepand cu taierea lui dupa schita facuta anterior,  folosind un cutter taiem linoleumul facand masuratori corecte cu un creion la colturile din incapere lasand un exces de cativa centimeri (2-3) pe care il vom inlatura ulterior.

Dupa taierea linoleumului corect incepem sa aplicam adezivul cu o bidinea intr-un strat subtire pe podea,  asteptam timpul specificat de producator (timpul de asteptare se gaseste inscriptionat pe cutia  adezivului)  si aplicam linoleumul cu grija evitand formarea de bule. Bulele de aer care raman dupa aplicare se scot cu ajutorul unei raclete impingand bula spre cea mai apropiata terminatie a linoleumului. Se inspecteaza vizual podeaua pentru defecte iar in cazul in care sunt excese de adeziv se inlatura cu o carpa uda sau diluant special inainte ca adezivul sa se intareasca .

Urmatorul lucru pe care il avem de facut e sa inalturam excesul de linoleum ramas, fiind prezent in mare parte pe langa pereti incaperi si prag.

Se prind plinte sau sipci pe langa perete si evident la prag.  In mare parte le putem prinde in cuie de beton cu ajutorul unui ciocan. In cazul pragului sau la imbinarea altui tip de podea se folosesc profile speciale care fac trecerea mult mai usoara.

Unele utilizate: cutter, bidinea, cuie beton, ciocan, diverse accesori pentru profile sau plinte ( holsuruburi , cleme) , ruleta,  racleta.

3 Comentarii

 1. un alt avantaj al linoleum-ului este ca e usor de intretinut si mai putin pretentios decat parchet/gresie. Il recomand pentru cei cu copii mici :)

 2. Linoleumul se monteaza/demonteaza(decoperteaza) mai repede decat gresia, mai curat, si poate fi utilizat imediat ce a fost montat; dar trebuie ca sapa sa fie autonivelanta(sau sa fie din mozaic).
  Poate sa fie lipit integral sau partial.
  Poate sa fie lipit (imbinat) cu cordon de sudura sau fara.
  Poate sa fie ridicat pe perete, sau taiat la baza si montata plinta de parchet din pvc.
  Poate sa se muleze dupa orice forma (tevi, sifon canalizare, vas wc, etc).

  Exista si linoleum antistatic, antibacterial si alte calitati care sunt obligatorii pentru spatii medicale. Pretul acestuia incepe de la aproximativ 50 lei/mp (fara manopera si fara adeziv). Rezistenta acestuia (in lovire, in zgariere, si in timp) depaseste pe cea a gresiei.
  Pentru casa pretul incepe de la 25 lei/mp.
  In ambele cazuri recomand producatorul Tarkett.

 3. De fapt nu spuneti cu ce se lipeste linoleum=ul de ciment… /1

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top