duminică, octombrie 1, 2023

Sunt sau nu importante cursurile de utilizare a unui sistem ERP pentru angajatii unei companii?

logo-social-lions-email Conform grupului de cercetare Gartner, companiile care au cheltuit mai putin de 13% din suma totala alocata pentru implementarea unui sistem ERP pe cursurile de initiere pentru angajati, au intampinat de 3 ori mai multe impedimente (nerespectarea termenilor limita, depasirea bugetelor pentru cursurile de training etc.) fata de companiile care au acordat cursurilor de formare mai mult de 17% din suma totala pentru procesul de implementare ERP.

Alocarea unui buget pentru cursurile de initiere a angajatilor este un detaliu important de care managerii trebuie sa tina cont atunci cand aleg un program de formare pentru utilizarea unui sistem ERP. Pentru implementarea sistemului WizPro ERP, compania Wizrom pune la dispozitie sesiuni de training speciale.

Deoarece nu exista o suma fixa pentru aceste cursuri, iata cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont atunci cand luati decizia instruirii personalului:

  • De ce tip de training au nevoie angajatii – in functie de tipul de sistem ERP pe care doriti sa il implementati, analizati impreuna cu furnizorul ce trebuie sa invete angajatii pentru operarea si intelegerea acestuia;
  • Numarul de angajati care vor fi initiati;
  • Tipurile de competente si aptitudini pe care personalul trebuie sa le dobandeasca pe parcursul si dupa sesiunile de formare. Angajatii ocupa pozitii diferite, cu sarcini diferite in cadrul companiilor. De aceea, departamentele au nevoie de sesiuni de training personalizate, in functie de modulul pe care acestia vor opera, lucru care implica si costuri diferite pentru cursurile de initiere. De asemenea, este important ca managerii sa cunoasca bine inca de la inceput ce tip de aptitudini trebuie sa isi dezvolte angajatii in urma cursurilor.
  • Setarea unei strategii de invatare – va ajuta organizatia sa isi eficientizeze resursele, sa corecteze greselile din programele de training, daca este cazul si va ajuta la punerea in aplicare a obiectivelor pe termen lung.

Companiile trebuie sa constientizeze importanta fiecarei etape de formare in parte pentru utilizarea unei solutii software. Alegerea unui training adecvat si potrivit pentru personalul companiei din care fac parte este o etapa critica.

1 Comentariu

  1. Cu siguranta sunt extrem de importante cursurile pentru angajati. Numai sa ne imaginam cat timp ar dura sa invete in timpul orelor de munca, de unii singuri, programe software complet noi? In cat timp acestia ar reusi sa le foloseasca eficient, astfel incat productivitatea firmei sa creasca si nu sa scada.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top