joi, aprilie 15, 2021

Interpretarea Rezultatelor Testului Babes-Papanicolau

Din ce in ce mai multe femei au inteles importanta testului Babes-Papanicolau si isi fac testul. Din pacate, sunt foarte multe femeile care nu stiu sa isi interpreteze singure rezultatul testului.

Asa ca noi am venit in intampinarea lor si va spunem cum puteti interpreta rezultatele testului Babes Papanicolau.

-Daca rezultatul testului este clasificat drept NILM (Negativ pentru Leziuni intraepiteliale sau maligne) ,inseamna ca rezultatul este unul in limite normale. In cazul unui rezultat NILM, in rezultat se mai precizeaza aca exista infectii cu germeni, cum ar fi trichomonas, virus herpes simplex, cocobacili, etc,modificari asociate cu inflamatia,modificari hormonale sau atrofie. In functie de ce infectii aveti, doctorul ginecolog va va prescrie un tratament pentru a trata afectiunile.

Daca rezultatul testului este clasificat drepst ASC-US (celule scuamoase atipice cu semnificatie nedeterminata),este necesara efectuarea testului HPV. Daca testul HPV iese pozitiv, medicul va recomanda colposcopie si tratament.

Daca rezultatul testului este clasificat drept ASC-H(celule scuamoase atipice) ,care prezinta un risc crescut de asociere cu leziuni precanceroase,atunci doctorul va recomanda colposcopia si tratamentul.

Daca rezultatului acestui test Babes Papanicolau este clasificat drept LSIL,inseamna ca aveti o leziune intraepiteliala scuamoasa de risc scazut. Acest diagnostic inseamna ca aveti un risc de aproximativ 15% ca leziunea sa evolueze spre o leziune severa.

Daca rezultatul testului este clasificat drept HSIL,inseamna ca aveti o leziune intraepiteliala scumaoasa de risc inalt.Din pacate, aproape 20% din persoanele diagnosticate cu HSIL evolueaza spre cancer de col uterin. Chiar si asa, aveti sanse foarte mari ca totul sa fie bine daca urmati un tratament stabilit de doctorul dumneavoastra.

Rezultatele AGC-NOS (celule glandulare atipice), AGC-FN (celule glandulare atipice in favoarea neoplaziei) si AIS adenocarcinom in situ (precursorul cancerului) sunt rezultatele care pot arata o sanse mare de evolutie inspre cancerul de col uterin. Cu aceste diagnostice, tratamentul trebuie inceput imediat.

Testul Babes Papanicolau trebuie facut de un doctor ginecolog specializat in fiecare an de catre femeile care au mai putin de 40 de ani si o data la jumatate de an de catre femeile care sunt trecute de varsta de 40 de ani.

1 Comentariu

  1. MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE RELAXATA SI IN SIGURANTA DOAR ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….NU MAI DECIDETI IN LOCUL NOSTRU CA SI CUM NOI AM FI OLIGOFRENI ….PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top