sâmbătă, decembrie 2, 2023

Drumul painii – Boromir

Zilele trecute am avut ocazia sa trec pragul fabricii Boromir din Sibiu (fosta Moara Cibin) unde am putut vedea intreg procesul de productie, de la intrarea graului in fabrica pana la iesirea acestuia sub forma de faina sau produse de panificatie.

Sincer am ramas uimit de cat de automatizat e totul. Practic graul intra pe o parte, e macinat, e transportat prin tot felul de tevi (asa cum vedeti in imaginea de mai jos), trece prin mai multe site, in final sa iasa o faina alba ca zapada.

boromir

Absolut totul se face din calculator. Operatoul uman intervine doar cand se strica ceva. Ca sa va faceti o idee, la fabrica Boromir din Sibiu se  macina peste 1.500 tone grau/zi. Ne zicea domnul care s-a ocupat de prezentarea fabricii ca daca ar cumpera grau doar din judetul Sibiu ar avea de lucru doar 3 zile/an. :)

La final va las cu un filmulet care explica traseul graului.

Produs in Sibiu este o campanie realizata de Asociatia Produs in Sibiu si ziarul Sibiu 100%.

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top