sâmbătă, decembrie 2, 2023

Cum se pun tortite la cerceii din Fimo?

dada.inna ne-a spus la Wish list

De curand am achizitionat Fimo si azi m-am apucat de modelat. Am facut un tort frumos frumos din fimo dupa iar ce am terminat m-am gandit ca as putea sa-mi fac si niste cercei, am cumparat si tortite pentru cercei numai ca nu imi dau seama cum sa agat bucatile de tort astfel incat sa le pot pune pe tortita de cercei?

Diana-Ribana ii raspunde:

Pentru realizarea de cercei din fimo trebuie sa ai tortita, za si neaparat un cleste pentru cercei (toate acestea se gasesc la magazinele online specializate).

Inainte de a realiza cercei din fimo trebuie sa iei in considerare ca e necesar sa pui tortitele in partea superioara iar acestea pot fi puse doar daca e prevazuta o gaura in cercel. Astfel, orice cercel din Fimo (din lut polimeric) va avea in partea de sus o gaura mica in care sa poata fi introdus apoi o za de metal.

Dupa ce ai introdus o za retunda, inainte de a o inchide cu ajutorul clestelui, introdu in ea si tortita de metal.

Inchide zaua cu tortita in ea. Trebuie sa ai putina grija ca tortitele sa fie puse „in oglinda” la cei doi cercei in asa fel incat sa stea bine in urechi (cerceii trebuie sa stea cu modelul spre exterior pentru a fi vazuti).

Si gata, asa se pun tortitele la cerceii realizati din Fimo.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top