duminică, octombrie 1, 2023

Cum se inlocuiesc schimbatoarele la bicicleta?

Cu totii am avut probleme cel putin o data cu schimbatoarele la bicicleta. Nu este foarte greu sa pui alte schimbatoare atunci cand cele vechi nu mai lucreaza cum trebuie sau sunt stricate. De obicei cel care cedeaza primul este schimbatorul de pinioane. Schimbatorul de foi este mult mai rezistent si din cauza faptului ca se foloseste mai rar.

schimbator-foi-shimano-alivio-fd-m-431_2940_1_1359382041

Schimbatoarele de foi si cele de pionione se pot inlocui in doar cateva minute, in cazul in care esti deja familiarizat cu acest lucru. Trebuie sa fii foarte atent atunci cand te apuci sa le schimbi fiindca ele sunt conectate cu firele de la schimbatoarele de pe ghidon. In primul rand inainte de a demonta vechile schimbatoare si monta pe cele noi, trebuie sa desfaci lantul.

Schimbatorul de foi se va monta cu ajutorul colierului special direct pe cadrul bicicletei. Acest lucru se poate face foarte usor pe partea inferioara a tevii cadrului. Ca puncte de reper, te poti ghida dupa zonele de prindere ale bidonului de apa, la bicicletele care dispun de acestea. Schimbatorul nu trebuie strans la maxim pana cand il potrivesti perfect si cu foile astfel incat sa poata urca pana la ultima foarte fara sa o atinga. Dupa ce schimbatorul este pe pozitie, se monteaza firul si se testeaza pentru a vedea daca acesta functioneaza perfect. Daca totul este in regula si schimbatorul muta corect lantul de pe o foaie pe alta, se trece in partea cealalta la schimbatorul de pinioane.

acera_390.1000x750

La schimbatorul de pinioane trebuie sa fii putin mai atent la modul in care trece lantul prin acesta. Schimabatorul de pinioane poate fi prins direct pe cadru sau pe roata. Nu e nici o problema daca schimbatorule ste prins direct pe roata fiindca acesta se da jos desuruband piulita de la roata si apoi se schimba cu cel nou. Inainte de a strange roata la loc, ai grija sa il fixezi pe pozitie pentru a se putea misca corect pe pinioane. Dupa ce este prins la locul sau, pe schimbator se fixeaza si firul apoi lantul. Unele schimbatoare au si doua suruburi micute pe care le poti strange sau desface pentru a regla schimbatorul pe foaia mica. E important sa fie pe foaia mica inainte de a-l folosi daca vrei sa iti lucreze corect.

 

 

1 Comentariu

  1. well, I am so speachless right now!!!Iti vine atat de bine, incat imi vine sa te pup!! Ceea ce o sa si fac!! :* :* :*Si thanx for keiepng the promise cu pozele ;)Si sa aveti parte de vacanta pe care o asteptati de atata timp!!Si va mai pup inca o data.Si le pup si pe Ioana si Diana care au lasat comentarii :))

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top