Papricasul de pui cu galuste este o reteta traditionala ceruta foarte mult la noi in familie. Sper sa devina o obisnuinta si in familiile vostre.
Ingrediente pentru 2 portii:
Peptru papricas:
- 3 copanele de pui
- 1 rosie
- 2 morcovi
- 2 cepe albe
- Boia de ardei
- Sare
- Piper
- Ulei de prajit
- 1 l de apa

Pentru galuste:
- 2 oua
- 200 gr faina alba
- 100 ml apa
- 1 lingura ulei
- Sare
Mod de preparare:
Se pun intr-o oala cu putin ulei bucatelele de ceapa si rosie taiate si morcovul ras si se lasa putin la foc mic pana cand ceapa devine aurie. Se pun copanelele de pui peste acest continut apoi se condimenteaza cu boia de ardei si 1 lingurita jumatate de sare (dupa gust) apoi se toarna 1 litru de apa in oala. Se lasa la fiert.
Pana cand papricasul fierbe, se poate incepe pregatirea aluatului pentru galuste. Bateti oul intr-un castron mic apoi puneti peste el 200 gr de faina si un varf de lingurita de sare. Se amesteca acest continut si se toarna 100 ml de apa pana cand obtineti un continut putin solid.
Intr-o oala separata puneti apa la fiert. In momentul cand apa incepe sa fiarba, adaugati treptat, cu o lingura, din aluatul pentru galuste. Cand acestea se ridica la suprafata inseamna ca sunt gata. Scoateti galustele intr-un vas.
In momentul in care papricasul este gata (carnea de pui este fiarta), adaugati galustele. Lasati 5-10 minute la fiert pana cand galustele absorb sos de la papricas.
Servirea:
Papricasul de pui cu galuste se poate servi cu garnitura de piure de cartofi sau orez. Vara este potrivita o salata de castraveti si rosii iar iarna salata de acrituri.
Sunt sigur ca va veti linge pe degete. Pofta buna!
Si „paprika” din papricas, unde e?
incearca sa explici mai concret…la galuste ai spus ca trebuie 2 oua si o lingura de ulei..iar cand ai spus modul de preparare ai spus ca sa batem oul si uleiul nu mai apare ..deci eu acum sunt in ceata bag ulei in galuste sau in apa care fierb ele???