In ziua de azi aparatele de facut cafea sau espressoarelor au captat toata atentia noastra astfel incat sunt cele mai populare metode de preparare a unei cafele bune. Si asta e clar avand in vedere ca este in mod sigur cea mai raspandita bautura din lume si cea mai batrana. Toti incepem ziua cu o cafea tare, mai ales diminetile somnoroase si fara chef. Si avem si motive datorita faptului ca in cantitati moderate, cafeaua, este un stimulent al sistemului nervos si un bun tonic cardiac. Consumul de cafea reduce de asemenea riscul de diabet de tip 2 si protejeaza impotriva bolilor mintale si acestea fiind numai o parte din beneficiile consumului de cafea.
Dar cum avem parte de o ceasca de cafea buna ? Solutiile sunt variate, astfel incat toti ne permitem o cafea la un local sau restaurant. Dar ce faci cand nu esti in apropriere de acestea? Renunti pur si simplu? Nu trebuie sa faci asta, deoarece eu iti voi arata cum sa faci cafeaua perfecta, dupa reteta Armenilor, cei mai buni preparatori de cafea din lume.
In primul rand ai nevoie de un ibric in care o sa pui apa rece, cam 50 ml pentru o singura ceasca, si se pune la incalzit. Acum preferintele variaza, astfel daca bei cafeaua cu zahar pui o lingurita rasa in ibric daca o bei cu miere o pui la sfarsit, mierea nu trebuie fiarta fiindca isi pierde proprietatile.
Cand apa devine calaie pui doua lingurite de cafea( pentru o singura ceasca) nu mari, ci potrivite, mesteci si lasi sa fiarba apa. Chiar inainte sa fiarba apa mai pui un varf de lingurita de cafea, acesta fiind micul secret care aduce un gust aparte cafelei. Lasi sa fiarba, dar nu ma mult de 2 ori. Caimacul obtinut se pune in cesti in cantitate de 1-2 lingurite si apoi se toarna cafeaua. Aceasta metoda este una traditioanala iar rezultatul consta intr-o cafea tare, aromata gata sa te tina treaz toata ziua.