marți, mai 24, 2022

Cum sa te odihnesti corespunzator

Traim intr-o lume in care stresul ne ocupa cea mai mare a timpului, intr-o lume in care practic nu avem timp pentru relaxare. Ei bine, atunci cand vine vorba de odihna, trebuie sa ne gandim de mai multe ori la modalitatile in care vom reusi sa ne punem pe picioare si sa ne reincarcam bateriile.

In primul rand, pentru o odihna de nota 10 chiar si in timpul saptamanilor in care suntem la serviciu, trebuie neaparat sa invatam sa dormim. Da, somnul este un element esential atat pentru odihna cat si pentru refacerea organismului nostru, asadar incercati sa dormiti 8 ore pe zi. Deasemenea, luati in calcul si orele in care se doarme cel mai profund, adica dormiti de la orele 22 si veti vedea ca va veti odihni mult mai bine.

In al doilea rand, tot pentru odihna dumneavoastra este foarte important sa invatati sa va miscati. Daca veti merge in fiecare zi cu masina, oriunde veti avea un lucru de rezolvat, atunci cu siguranta nu veti putea fi odihniti. Incercati sa mergeti pe jos, cel putin pentru o plimbare in parc in fiecare dupa-amiaza.  Daca vreti ca dumneavoastra sa fiti o persoana pe deplin sanatoasa, ar fi bine, fara doar si poate, ca seara sa iesiti la alergat in aer liber.

Deasemenea, pentru a va odihni asa cum trebuie, incercati sa va alimentati corespunzator, adica sa mancati numai alimente sanatoase, pentru ca organismul dumneavoastra sa nu se simta greoi.

In concluzie, odihna este foarte importanta asadar, in detrimentul unei petreceri pana dimineata, in detrimentul unei nopti albe, alegeti sa ramaneti in confortul caminului dumneavoastra si sa va relaxati atat la nivel interior cat si la nivel exterior. Dupa o astfel de zi de repaus, veti merge cu mult mai multa energie la serviciu asadar bucurati-va de astfel de momente macar o data pe saptamana!

1 Comentariu

  1. Foarte util, insa mai sunt si altele: de aerisit camera in care se doarme, sa nu se stea prea mult in timpul zilei in dormitor – adica sa nu mancati/lucrati in dormitor. Eventual sa aveti o planta in camera. Sa mancati sanatos, sa renuntati la fumat… Un stil de viata sanatos se cladeste in timp, dar e esential pentru o viata frumoasa si sanatoasa.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top