sâmbătă, decembrie 2, 2023

Cum sa iti personalizezi singur geaca de blugi

Geaca de blugi, ca si blugii in general, sunt un simbol al tineretii, ce a ramas neschimbat de cateva decenii, de cand sunt purtati de tinerii de pretutindeni. Cu fiecare generatie sau chiar cu fiecare sezon, la moda sunt alte modele, alte culori, sau alte stiluri, iar blugii nu fac diferenta. De cele mai multe ori, o pereche de blugi sau o geaca de blugi in trend pe sezonul respectiv vor fi extrem de costisitoare pentru simplul motiv ca „se poarta”.

Din fericire, blugul este printre cele mai simple materiale de personalizat, asta si datorita faptului ca este foarte rezistent, fiind creat intial ca uniforma pentru muncitorii de pe plantatii si mai tarziu pentru cei din minele subterane. Pentru a economisi bani, se poate cumpara o geaca de blugi sau un blug simplu si se poate personaliza acasa, dupa gustul si imaginatia fiecaruia.

Metode de personalizare a blugului

1. Prin decolorare

Blugii decolorati sunt foarte la moda, iar procedeul nu este deloc dificil:

-blugii se intind pe un ziar sau o suprafata acoperita de reviste, carpe vechi, etc ( pentru a proteja suprafata de decolorant)

– intr-o galeata de apa se pune o cupa de decolorant, apoi in functie de preferinta, geaca de blugi sau pantalonii de blugi se pot decolora astfel:

  • se scufunda in galeata pentru decolorare totala
  • se folosesc pensule pentru un design anume
  • se poate stropi cu pensula pentru un design cu stropi

-dupa decolorare, haina se spala extrem de bine si se lasa la uscat.

2. Cu vopsea de textile

O alta modalitate de personalizare a blugilor este vopseaua pentru textile. Acest tip de vopsea nu se ia la spalat si este foarte usor de utilizat urmand instructiunile de pe ambalaj, cu conditia sa existe si putin talent artistic. Sfaturile in materie de pictat pe blugi este unul singur: atentie la greseli, deoarece vopseaua textila este conceputa pentru a nu se lua la spalat.

O varianta mai putin recomandata este stencil-ul si spray-ul cu vopsea. Un stencil este un desen tip vector care se face pe catron, apoi se decupeaza, iar zonele goale se sprayeaza, transferand modelul pe haina. Problema cu acest tip de personalizare este ca modelul se duce in timp la spalat. De asemenea, este nevoie de un spatiu deschis deoarece continutul spray-ului poate fi toxic, dar pentru cei care isi doresc un aspect mai rebel sau mai neingrijit poate fi perfect.

3. Cu etichete – se pot coase diverse etichete pe blugi sau pe geaca de blugi pentru un look mai retro. Procedeul nu este deloc complicat, insa se recomanda cautarea catorva imagini de referinta pentru inspiratie.

4. Atasare de insigne – pentru o personalizare mai putin permanenta, se pot adauga insigne colorate cu diverse mesaje haioase pe geaca de blugi. Avantajul acestora e ca pot fi scoase sau inlocuite oricand, fara efort.

Oricare optiune de personalizare s-ar alege, important este ca geaca de blugi sa reprezinte personalitatea fiecaruia, in definitv acesta este scopul personalizarii articolelor de imbracaminte si nu neaparat tinerea pasului cu moda. Cu putina imaginatie se poate obtine un obiect vestimentar unic, care sa reprezinte 100% persoana care alege sa il poarte.

1 Comentariu

  1. acolo la decolorare ceva nu mi-e clar..nu am inteles..inainte de a baga blugii in galeata cu apa ii acoperi cu carpe sau ziare sau aia face parte din altceva?

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top