marți, iulie 17, 2018

Cum poti pastra painea proaspata pentru mai mult timp ?

Cu totii ne dorim ca painea sa ramana proaspata cat mai mult timp dupa ce o achizitionam. Dar multi dintre noi facem o greseala majora atunci cand depozitam painea.

Cele mai multe persoane pastreaza painea in punga in care a fost achizitionata sau intr-o punga de plastic folosita in mod normal in gospodarie. Depozitarea painii in pungi de plastic este una dintre greselile pe care marea majoritate dintre noi o facem. Depozitarea painii in plastic incurajeaza formarea mucegaiului. Mai mult, conform specialistilor in acest domeniu, pastrarea painii in plastic o face sa devina gumoasa. De asemenea, una dintre cele mai frecvente greseli facute este sa depozitezi painea la frigider. Pastrarea painii la frigider accelereaza procesul de invechire. Cel mai bun mod pentru a depozita acest tip de produs este sa il depozitezi in pungi de hartie intr-un loc uscat.

De asemenea, mai poti incerca sa mentii painea proaspata pentru mai mult timp, congeland-o. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa o infasori intr-o folie stretch si mai apoi sa o bagi direct la congelator. O poti pastra la congelator maxim o luna, iar cand vrei sa o mananci, nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa o bagi la cuptor pentru 10-15 minute. Astfel, painea va deveni din nou crocanta si vei spune ca a fost coapta recent.

Asadar, pentru a mentine o paine proaspata cat mai mult timp cu putinta, ori o depozitati cat mai repede dupa ce a iesit din cuptor in congelator, ori o pastrati in pungi de hartie intr-un loc uscat.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top