duminică, octombrie 1, 2023

Cum pot afla IP-ul calculatorului?

Foarte multa lume foloseste in ziua de azi calculatoarele si multe alte gadget-uri. Cu totii stim sa navigam pe internet dar foarte putini stim ce adresa IP folosim sau cum sa aflam adresa de IP pe care o are gadgetul nostru. Pentru a afla IP-ul oricarui dispozitiv conectat la internet se pot urma mai multi pasi. Unul din cei mai simpli pasi este sa intri pe un site special unde afli in doar cateva secunde IP-ul cu care esti conectat pe internet. Sunt sute de site-uri care iti pot indica IP-ul cu care te-ai logat pe internet.

Un alt mod in care poti afla ce IP ai, este un mod destul de usor pe care toata lumea il foloseste. Totul se face manual intrand in panoul de comanda. Iata toti pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

1. Apesi butonul START;
2. Alegi opriunea RUN din meniul pe care l-ai deschis;

ipconfig_1b
3. Scrii „CMD”, iar dupa aceea ti sea va deschide o fereastra speciala unde poti introduce datele pentru aflarea IP-ului si apesi butonul „OK”.
4. Scrii pe aceasta fereastra comanda „ipconfig” pentru a aparea IP-ul calculatorului tau. Numerele care iti vor aparea despartite de „.” reprezinta IP-ul pe care doresti sa il afli.

In cazul in care nu doresti sa aflii doar IP-ul calculatorului ci si alte informatii, comanda pe care o vei face este „ipconfig/all”. In acest fel iti vor aparea si alte date importante precum MAC, servere DNS, DHCP si multe altele.

ipconfig_4a

1 Comentariu

  1. Foarte explicit articolul. Intr-adevar avem nevoie de foarte multe ori de astfel de informatii.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top